Lymfoedeem is het meest bekend als één van de mogelijke gevolgen van borstkanker

Voor alle vormen en oorzaken van lymfoedeem maken wij voor u een passend behandelplan. Wilt u hier meer over weten, neem contact met ons op.
Wanneer lymfklieren in de oksel worden weggehaald kan de arm dik worden. Ook andere vormen van kanker kunnen lymfoedeem veroorzaken, door het weghalen van lymfeklieren of doordat de kankercellen de lymfvaten verstoppen of beschadigen. Lymfoedeem kan veel meer oorzaken hebben bijvoorbeeld als gevolg oedeem door onbehandelde spataders maar het kan ook aangeboren zijn.  De symptomen van het lymfoedeem worden vaak niet altijd op tijd herkend. In onze praktijk Atossa Huid- en Oedeemtherapie kunt u terecht voor een persoonlijke behandeling op uw situatie aangepast.

Het lymfestelsel, lymfevocht en lymfoedeem
Symptomen
Behandeling
Gevolgen
Oorzaken
Leefadviezen

Ons lymfestelsel is een heel belangrijk onderdeel van ons lichaam. Alleen al een lymfedrainage van het gezicht kan er al voor zorgen dat u na de behandeling meer moet plassen of dat de urine een andere geur heeft.  Ook voor postoperatieve lymfedrainage, bijvoorbeeld voor een ooglidcorrectie, kunt u bij ons terecht. Ontspannend zal deze lymfedrainage dan zeker zijn.
Let goed op uw lichaam. Hoe langer u wacht met het behandelen van lymfoedeem, hoe meer klachten u zult krijgen en hoe moeilijker het wordt om snel van de klachten af te komen.

Lymfoedeem is bijna altijd chronisch. Maar dat wil niet zeggen dat iedereen altijd veel last zal blijven hebben. Een goede behandeling helpt het oedeem onder controle te houden. De gevolgen van dit oedeem kunnen op die manier zeer beperkt blijven. Heeft u wel last van het oedeem, dan helpen deze leefadviezen  om de last ervan  zoveel mogelijk te beperken. Ook als u geen of weinig last heeft, is het verstandig enkele van deze regels goed te volgen.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.

lymfedrainage bij borstkanker, afvoer via de rug, tilburg, den boschlymfedrainage bij borstkanker, afvoer via de rug
Oedeemtherapie bij lymfoedeem en lipoedeem Den Bosch TilburgLymfapress
oedeem behandeling Tilburg Den Bosch met lymfetapingLymfetaping