Oedeemtherapie voor elke vorm van oedeem, ook als gevolg van (borst)kanker.

Onze huidtherapeuten hebben allen de 4-jarige HBO-opleiding Huid- en Oedeemtherapie gevolgd.  Oedeemtherapie wordt vanaf het eerste jaar van de opleiding gegeven. Wij hebben 4 jaar lang onderwijs gehad in alle soorten oedeem en in bijna alle soorten behandelingen, inclusief het aanmeten van steunkousen. En niet te vergeten aangevuld met de ervaring door de jaren heen. Door oedeem kan de huid ernstig beschadigen. De combinatie met huidtherapie is daarom ideaal.

Manuele lymfedrainage en  marnitztherapie passen wij het meest toe. Oedeem, lymfoedeem en lipoedeem is bij niemand hetzelfde. Door een uitgebreide intake en goed naar u te luisteren maken wij een behandelplan. Als in de intake of tijdens de behandelingen blijkt dat manuele lymfedrainage niet genoeg of niet snel genoeg resultaat geeft, kunnen wij de behandelingen aanvullen met andere technieken zoals lymfetaping, deep oscillation, lymfapress, littekentherapie, compressie en steunkousen als dit mogelijk is.

Welk soort oedeem heeft u?

  • Lymfoedeem       Houd uw duim voor 20 seconden stevig op de huid, er blijft een putje achter. Wanneer het lymfoedeem al lang bestaat, is de huid zo hard dat dit niet meer kan.
  • Lipoedeem       Een putje drukken kan niet, net zoals bij spataders. Het drukken met de duim doet wel pijn en u zult snel blauwe plekken hebben.
  • Oedeem als gevolg van spataders.      De huid is nog soepel, u kunt de huid indrukken maar  er blijft geen putje achter.

Nog vaker komt een combinatie van verschillende soorten oedeem voor. Zonder behandeling ontstaan huidklachten, ook kan pijn ontstaan omdat weefsel, bijvoorbeeld uw spieren, onder druk komen. De dikte van uw arm of been geven niet altijd goed aan groot de ernst van het oedeem is. Een been dat vrij normaal lijkt, kan ernstig (lymf)oedeem hebben. Een heel dik been, kan soms heel goed te behandelen zijn. NL-net is dé site over voor oedeem patiënten.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.

 

 

.