Een lichtbehandeling is een behandeling met zichtbaar licht met een specifieke werking waardoor dit licht minder schadelijk is dan laser of IPL.  Wanneer deze lichtbehandeling voor u geschikt is kunnen we deze inzetten bij:

Acne
Een van de veroorzakers van acne is de propionbacterie. Met de kleur blauw (met name de kleur blauw met de golflengte 415 nm) kunnen we deze bacterie doden.  Deze kleur blauw stimuleert een lichtgevoelige stof in de bacterie waardoor deze stof zijn werk niet meer kan doen. Hierdoor verandert de stofwisseling in de propionbacterie en de bacterie gaat dood.
Rood licht vermindert de ontsteking en draagt op deze manier bij aan de verbetering van acne.

Littekenverbetering, wondgenezing, ontstekingsvermindering
Rood licht, 630 nm, vermindert de ontsteking, stimuleert de productie van fibroblasten, waardoor de productie van collageen en elastine ook wordt verhoogd. Omdat de ontstekingsfactoren door het juiste rode licht afnemen, zal de wond sneller genezen. Omdat de wond sneller geneest zal er ook minder littekenweefsel gemaakt worden.
Littekens die nog niet helemaal uitgerijpt zijn, de rode littekens, verbeteren sneller. Omdat er meer soepel collageen wordt gevormd zal het litteken minder trekken en ook minder opvallend genezen.

Huidverbetering
Infrarood licht, 830 nm, kan tot 40 mm in de huid doordringen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd. Het effect van de ontstekingsremmende werking van 630 nm wordt hierdoor versterkt. Ook het huidverbeterende effect wordt extra ondersteund.

Wij werken met het Deesse masker. Deze therapie gebruikt LED verlichting met de golflengtes 415 nm, 630 nm en 830nm. Innovatief met zeer goede resultaten. Deze lichttherapie kan worden toegepast bij:

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail, info@atossahuidtherapie.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-36393993.

Tilburg, Sint Michielsgestel, Den Bosch,, collageen productie wordt door deze golflengte gestimuleerd.

Licht met golflengte 633 nm (hier 630) remt ontstekingen.

Den Bosch, Tilburg, Sint Michielsgestel,, Deze kleur versterkt de werking van de andere kleuren rood en blauw licht. Vooral toegepast bij huidverbetering.

Behandeling met infrarood licht stimuleert de bloedsomloop.

Tilburg, Sint Michielsgestel, Den Bosch,, Blauw licht 415 nm dood de propion bacterie, veroorzaker van acne.

Lichttherapie met zichtbaar, blauw, licht.