De huid is het grootste orgaan van ons lichaam.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er mensen zijn die op zoek zijn naar huidverbetering, of het nu gaat om grote littekens of kleine rimpels, eczeem of huidkanker. Bij Atossa Huid- en Oedeemtherapie kunt u terecht met, bijna alle, vragen over de huid. Atossa Huid- en Oedeemtherapie kent ook vele behandelingen voor vele aandoeningen. Wanneer wij u niet kunnen helpen, kunnen we adviseren welk soort arts voor u het beste is.

huidtherapeutDe oppervlakte varieert tussen de 1,5 en de 2 m2, afhankelijk van de grootte van de persoon. Bij een gemiddeld gewicht weegt de huid tussen de 15 en de 20 kg. Binnen ongeveer 4 weken is de opperhuid  geheel vernieuwd. Onze huid is de beschermende laag tussen ons en de buitenwereld en het contactpunt tussen onszelf en de buitenwereld.huidtherapie

 

De huid heeft dezelfde (embryonale) oorsprong als het zenuwstelsel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we via onze huid informatie van onze omgeving krijgen, we voelen warmte, kou, pijn, druk, hard of zacht (streling).

Onze huid geeft ook informatie over onszelf, bleek worden van schrik of ziek zijn, blozen of juist een frisse kleur als we ons goed voelen.

Onze huid hoeft niet die van een filmster te zijn. Onze huid heeft een eigenheid; zijn onregelmatigheden, moedervlekken, kleine littekens vertellen iets over wie we zijn. Maar als de littekens of acne ons storen, of in het geval van een huidziekte, kan een huidtherapeut hulp bieden.

Een gezonde huid helpt ons ook om ons geestelijk goed te voelen.

huidtherapie oog

 

Wilt u meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, of stuur een e-mail. Bellen kan natuurlijk ook.